16 de juny 2008

Dalt la Vila NO va callar!

La vetllada poètico-musical "Dalt la Vila no calla!" del passat divendres 13 de Juny a la Rectoria de Sta.Maria va ser un èxit d'assistència (prop de 150 persones) i de participació! Els poetes i músics ens van regalar 2 hores emocionants que, de ben segur, el barri recordarà durant força temps! A tots els artistes i assistents: MOLTES GRÀCIES !!!










Text de Benvinguda de la Comissió:

“Dalt la Vila no calla!”… i no calla perquè encara hi ha molt a dir.
…i gràcies a vosaltres, veïns, amics, poetes i músics , podem seguir alçant la veu per mantenir viu el nom de Dalt la Vila, perquè tots som la veu del barri.
Benvinguts a aquest vespre de poesia i música, i gràcies, sobretot, pel vostre suport.
Ara fa un any que La Comissió de Veïns de DV, es va constituir i vem començar unes mobilitzacions per modificar un Pla urbanístic que l’Ajuntament va proposar per al barri. Si no podem canviar aquest PMU el barri es veurà dràsticament alterat. Es perdrà la trama medieval, s'enderrocaran moltes cases rurals i, de ben segur, la vida del casc antic no serà mai més la mateixa. Dalt la Vila es mereix ser estimada pels seus 2000 anys d'història que passen pel seu passat romà, però també pel seu present de carrerons medievals i cases tradicionals on la gent hi ha de poder viure.
A dia d'avui, les negociacions entre l'Ajuntament i la Comissió estan finalment duent-se a terme. Per això ens cal, ara més que mai, la implicació política i ciutadana, per donar un impuls conjunt i revitalitzar Dalt la Vila definitivament. Tornar la vitalitat al barri és MOLT MÉS que respondre unes al·legacions al PMU o rectificar 7 PA. Necessitem que en els propers anys el govern treballi seriosament.A Dalt la Vila fa falta implicació política, inversions i creure que el barri pot millorar.
Aquest vespre, la veu dels poetes i les melodies dels músics ompliran la Rectoria de Sta.Maria i els carrers del barri d’emocions, i a nosaltres ens ompliran d’esperances de tenir, ben aviat, un barri molt millor. Així doncs, i abans de passar la paraula a l’Andreu Solsona, la Comissió de Veïns us tornem a agrair la vostra implicació i us desitgem que gaudiu d’aquest vespre de poesia, música i història viva, la VERITABLE Badalona Culta.










Text de Comiat de la Comissió:

"Abans de donar pas al vernissatge voldríem agrair-vos la vostra presència i
donar les gràcies als nostres col·laboradors (poetes, músics, entitats i comerços del barri) per les seves aportacions i suport. I molt especialment a Mossèn Andreu.

Nosaltres, la Comissió de Veïns de Dalt la Vila, desitjaríem que el proper cop que ens haguéssim de trobar, no fos pel mateix motiu que ara ens uneix i que ja fa més de 30 anys que s'arrossega.
Desitjaríem que la propera vegada que vinguéssiu fins a la Rectoria de Santa Maria, ja sigui per gaudir d'una vetllada cultural o qualsevol altre esdeveniment, ho féssiu passejant tranquil·lament per carrers ben pavimentats i sense por a caure. Que quan alcéssiu els ulls, hi veiéssiu el cel i no pas manyocs de cables elèctrics. Que hi trobéssiu petits comerços que omplissin de vida el barri, tal com ho feien en temps passats.
Desitjaríem també, que les diferents etapes de la història poguessin conviure amb armonia i que no fossin una càrrega, sinó un orgull.
I per acabar, desitjaríem que tothom, veïns i visitants, poguéssim gaudir de Dalt la Vila. Ja sigui com a barri peculiar, com a casc antic, com a nucli històric o com a barri que ha sobreviscut més de 2000 anys d'història i és l'origen de l'actual ciutat de Badalona.

Que gaudiu del vernissatge i fins una altra".


















Recull de premsa:
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2895805