31 d’octubre 2007

Passin i vegin !!!



"Passin i vegin !!! Passin al Ple Municipal si hi ha lloc, és clar, i seguin. Prenguin una postura còmoda i disposeu-vos a passar una bona estona!"


Ahira al vespre, mentre a la plaça de la Vila hi queia un xàfec de temors, dins al Ple s'hi debatia la continuïtat del PMU de Dalt la Vila. Sense sorpreses, per desgràcia. No va passar res que no es sabia que passaria. No és que sigui un il·lús que pensés que la Verge vestida de romana baixaria i faria de regidor 28 per convèncer que aquest PMU cal que es modifiqui profundament. Però les lectures de les mocions i les posteriors rèpliques van ser un reflexe del que ha estat fins ara aquest procés de debat sobre Dalt la Vila : politics enrocats i pilotes fora! Com molt bé va replicar el coordinar i portaveu de la Comissió de veïns, Jordi Casas, "nosaltres no en sabem de política; això és feina vostra. Nosaltres parlem de Dalt la Vila". I hagués estat aquest el fil conductor que hagués hagut de seguir el Ple. Però, tot i que des de la moció del govern es reclamava no polititzar el debat, tothom va acabar parlant-ne. Shame on you! I els parlaments autistes dels regidors anaven succeint-se com si fossin mitings electorals : un barri perfecte en un món perfecte!
El descontentament es va fer sentir fora al carrer amb xiulets, paraigües i pancartes. Es va fer sentir, també, a la sala habilitada per seguir el Ple per pantalla gegant. I la traca final que també va sentir tothom : "SEGUIREM", la paraula màgica..."SEGUIDISME", penso jo. Seguiran seguint com a seguidors de la flauta d'Hamelí.
El teatre d'ahir sobrava. Cal compromís, no figurar-lo. Anem tard. El debat ciutadà sobre la importància del patrimoni de Dalt la Vila l' ha obert la Comissió de Veïns. Els dèficits històrics en infrastructures, urbanització, mobilitat, rehabilitació, etc. els ha denunciat la Comissió de Veïns. Les autèntiques propostes de millora i revitalització del barri les ha presentat la Comissió de Veïns. Què més volen de nosaltres? Sabem que legalment ja no estem en condicions de proposar res més. Només ens queda la promesa del govern de "seguir parlant per arribar a acords". Fins on? Fins quan? Quants? Tot segueix a l'aire i, a falta de propostes, seguirem defensant i parlant l'únic llenguatge que sabem: Salvem Dalt la Vila !!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Avui no comentaré res del què has escrit perquè es pot dir més alt, però no més clar.

Avui només et diré que a aquest senyor que belluga els fils, no li agraden segons quins cartells. Per tant, suposo que aquest dibuix li ha provocat un cert mal de panxa.

Certament, hi ha qui s'equivoca d'ofici.