01 d’agost 2006

Pulp Fiction
PULP: (noun: pejorativebooks, magazines, etc) literatura barata, basura
FICTION:
(noun novels) novela, narrativa
Hi ha poques coses que no s’hagi ja dit de la cruel matança que dia a dia es produeix al Líban, Palestina, Irak...i les conseqüències social, econòmiques i morals que tot això comporta a aquests pobles anímicament mutil•lats. Qualsevol resolució internacional existent o per proclamar tindrà efectes nuls sobre el pla d' aniquil•lació que està duent a terme l’estat d’Israel. Ningú ja es creu que s’estigui fent la Guerra preventiva contra el Terror (G.W.Bush) o que s’hagi d'acabar aquest GENOCIDI quan s’alliberi els dos soldats segrestats fa ja setmanes. El germà petit s’ha revel•lat contra el gran EEUU (com a "Ciudad de Dios"), i s’està fent el cap de la Banda (tant a après a matar que al final es sent el més legitimat i poderós). I mentre Condoleezza va passejant “palmito” per aquí i per allà, el primer ministre israelià juga al fronton amb les peticions de la ONU. Israel no busca terroristes ni desarma grups militars: crea franjes de seguretat de l’amplada d’un país, perquè està arrasant el Líban. La població es desplaça en èxodes tòrdids cap a llocs on probablement tornaran a ser objectiu militar d’un exèrcit que compta els morts en Km d’avenç de les seves tropes. Israel ha fet seu un concepte nazi amb el que Hitler va justificar la ocupació dels països veïns a la II Guerra Mundial: “Lebensraum”, o sigui, “espai vital”. Aquest concepte amaga un pervers eufemisme : per als derrotats es tracta d’ ”espai mortal”.
El 10 de Desembre de 1948 l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar i proclamar, en la resolució 217 A (III), la Declaració universal dels Drets Humans. N’he extret 3 articles que ens haurien de fer pensar fins a quin punt la violació sistemàtica, reiterativa i conscient d’aquests drets a la població de Palestina i del Líban fa que aquest document només serveixi per a ser incomplert, ja que la seva aplicació és nul•la.


Article 1
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.


Article 3
Tota persona té dret a la vida, a la llibertat i a la seva seguretat.


Article 5
Ningú no serà sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants.


Aquest incumpliment em fa pensar que la comunitat internacional no en verifica el contingut i que, per tant, la Declaració Universal dels Drets Humans automàticament es converteix en un articulat de ficció-basura, una autèntica Pulp Fiction.
Samuel L.Jackson a Pulp Fiction, encarnant un sicari despiatat, recitava de memòria i sense entendre’n el significat un verset de la Bíblia (Ezequiel 25:17) i, a continuació, “procedia”. La llei del més fort en nom de Déu. Les paraules d’Ezequiel per a aconsellar a un futur cadàver. Que no us confonguin les paraules. Els mort són els morts.

Declaració Universal dels Drets Humans (pdf):
http://www.unhchr.ch/udhr/lang/cln.pdf